МегаПредмет


Обратная связь

ПОЗНАВАТЕЛЬНОЕ

Сила воли ведет к действию, а позитивные действия формируют позитивное отношение


Как определить диапазон голоса - ваш вокал


Как цель узнает о ваших желаниях прежде, чем вы начнете действовать. Как компании прогнозируют привычки и манипулируют ими


Целительная привычка


Как самому избавиться от обидчивости


Противоречивые взгляды на качества, присущие мужчинам


Тренинг уверенности в себе


Вкуснейший "Салат из свеклы с чесноком"


Натюрморт и его изобразительные возможности


Применение, как принимать мумие? Мумие для волос, лица, при переломах, при кровотечении и т.д.


Как научиться брать на себя ответственность


Зачем нужны границы в отношениях с детьми?


Световозвращающие элементы на детской одежде


Как победить свой возраст? Восемь уникальных способов, которые помогут достичь долголетия


Как слышать голос Бога


Классификация ожирения по ИМТ (ВОЗ)


Глава 3. Завет мужчины с женщиной


Оси и плоскости тела человека


Оси и плоскости тела человека - Тело человека состоит из определенных топографических частей и участков, в которых расположены органы, мышцы, сосуды, нервы и т.д.


Отёска стен и прирубка косяков Отёска стен и прирубка косяков - Когда на доме не достаёт окон и дверей, красивое высокое крыльцо ещё только в воображении, приходится подниматься с улицы в дом по трапу.


Дифференциальные уравнения второго порядка (модель рынка с прогнозируемыми ценами) Дифференциальные уравнения второго порядка (модель рынка с прогнозируемыми ценами) - В простых моделях рынка спрос и предложение обычно полагают зависящими только от текущей цены на товар.

Сентября, в день иконы, именуемой: «Неопалимая купина» (1689 г.)





Помощь в ✍️ написании работы
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой

 

 

Молитва первая

 

О пресвятая и преблагословенная Мати сладчайшаго Господа нашего Иисуса Христа! Припадаем и покланяемся тебе пред святою и пречестною иконою твоею, еюже дивная и преславная чудеса содеваеши, от огненнаго запаления и молниеноснаго грома жилища нашa спасавши, недужныя исцелявши, и всяко благое прошение нашe во благо исполнявши. Смиренно молим тя, всесильная рода нашего заступнице, сподоби ны немощныя и грешныя, твоего матерняго участия и благопопечения. Спаси и сохрани, Владычице, под кровом милости твоея благовернаго государя нашего, императора Николая Александровича всея России, Церковь святую, обитель сию, всю страну нашу православную, и вся ны, припадающия к тебе, с верою и любовию, и умиленно просящия со слезами твоего заступления, Ей, Госпоже всемилостивая, умилосердися на нас, обуреваемых грехами многими и не имущих дерзновения ко Христу Господу просити Его о помиловании и прощении: но тебе предлагаем к Нему на умоление, Матерь Его по плоти: ты же, Всеблагая, простри к Нему богоприимнеи руце твои, и предстательствуй за нас пред благостию Его, просящи нам прощения прегрешний наших, благочестнаго мирнаго жития, благия христианския кончины и добраго ответа на страшнем суде Его. В час же грознаго посещения Божия, егда огнем возгорятся домы наши, или молниеносным громом устрашаеми будем, яви нам милостивное твое заступление и державное вспоможение: да, спасаеми всесильными твоими ко Господу молитвами, временнаго наказания Божия зде избегнем и вечное блаженство райское тамо унаследуем, и со всеми святыми воспоем пречестное и великолепое имя покланяемыя Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, и твое велие к нам милосердие, во веки веков. Аминь.

 

Вторая

 

О Пресвятая Дево, Мати Господа вышняго, Заступнице и Покровительнице всех, к тебе прибегающих! Призри с высоты святыя своея на мя грешнаго, припадающаго к чудотворному лику твоему: услыши мою смиренную молитву и принеси ю пред возлюбленнаго Сына твоего, Господа нашего Иисуса Христа: умоли Его, да просветит мрачную мою душу светом божественныя благодати Своея, да избавит мя от всякия нужды, скорби и болезни, да ниспослет мне тихое и мирное житие, здравие телесное и душевное, да успокоит страждущее сердце мое и исцелит раны его, да вразумит мя на добрыя дела, очистит ум мой от помышлений суетных, наставит мя ко исполнению заповедей Своих, избавит от вечныя муки и не лишит Своего небеснаго царствия. О Пресвятая Богородице, ты – «всех скорбящих Радосте», услыши и мя скорбнаго. Ты, – именуемая «Утоление печали», утоли и мою печаль. Ты – «Купина неопалимая», сохрани мир и всех нас от вредоносных, огненных стрел врага. Ты – «Взыскание погибших», не попусти и мне погибнуть в бездне грехов моих. На тя по Бозе вся моя надежда и упование! Буди мне покровительницею в жизни временной и вечной и ходатаицею пред возлюбленным Сыном твоим, Господом нашим, Иисусом Христом. Научи мя служити Ему с верою и любовию и благоговейно чтити тебе, Пресвятая Мати Божия, преблагословенная Марие! Твоим святым молитвам вручаю себе до скончания дней моих. Аминь.

 

Сентября, в праздник Рождества Богородицы

 

 

Молитва первая

 

О Пресвятая Богородице! Призри с благосердием на моления нас, грешных и смиренных рабов твоих, и умоли Бога Сына твоего, да ниспослет нам и всем, притекающим к тебе, здравие душевное и телесное и вся, яже к вечной и временной жизни потребная, да простит нам всякое согрешение вольное и невольное: да избавит нас от всяких скорбей и болезней, и напастей, и всякаго злаго обстояния. Ей, Царице наша преблагая, надеждо наша несокрушимая и заступнице необоримая! Не отврати лица твоего от нас, за множество прегрешений наших: но простри нам руце матерняго милосердия твоего, и сотвори с нами знамение во благо. Яви нам богатую помощь Твою и благопоспеши во всяком деле благом: от всякаго же начинания греховнаго и промышления лукаваго отврати нас, да выну славим пречестное имя твое и покланяемся честному образу твоему, и величаем Бога Отца, и Единороднаго Сына Его, Господа нашего Иисуса Христа и Святаго Духа, со всеми святыми, во веки веков. Аминь.

 

Вторая

 

Богорадовання Владычице, препрославленная Мати щедрот и человеколюбия, всемилостивая о всем мире ходатаица, прилежно раби твои, к твоему Божественному предстательству прибегающе и пречудному образу твоему со умилением припадающе, молимся: молитву теплую Сыну твоему и Богу нашему сотвори, о всепетая Царице и Владычице, да всяких болезней и печалей нас, тебе ради, избавит и грехов всяких свободит, царствия Своего небеснаго наследники ны покажет, велие бо и неизреченное, яко Мати, имаши дерзновение к Нему и вся можеши, елико восхощеши, едина во веки благая и благословенная. Аминь.

 

8 Сентября, в день Почаевския иконы (1340 г.)

 

 

Молитва первая

 

О всемилостивая госпоже, Царице и Владычице, от всех родов избранная, и всеми роды небесными и земными ублажаемая! Воззри милостивно на предстоящий пред святою иконою твоею и усердно к тебе молящийся народ сей, и сотвори предстательством и заступлением твоим у Сына твоего и Бога нашего, да никтоже изыдет отсюду упования своего тощ и посрамлен в надежде своей, но да приимет кийждо от тебе вся, по благому изволению сердца своего и по нужде и потребе своей, во спасение души и во здравие телу. Наипаче же осени и огради покровом твоим, милосердая Мати, благочестивейшаго государя нашего императора Николая Александровича, и весь царствующий дом его: отжени от него молитвами твоими всякаго врага и супостата: утверди житие его в мире и тишине, да будут дние его, яко дние неба, и престол его во век: удержави царство его, во еже быти в нем царству Христову, управи пути и советы его к концу преднамеренному, да возсияет во днех его правда и множество мира, и да возрадуется сердце его о сущих в державе его, яко сердце отца, о чадех своих веселящася: на сопротивныя же и лукавствующия в сердцах своих посли пред лицем его ужас и трепет, да поне страхом вразумятся и престанут от лукавств своих, творяще волю его, яко пред Богом, от души и совести благия. Призри благосердием, всепетая Богородице, и на обитель сию, твоим именем нарицающуюся, юже от лет древних возлюбила еси, избравши ее в достояние себе, и неоскудно источающи токи исцелений от чудотворныя иконы твоея и от приснотекущаго источника, в следе стопы твоея, нам открытаго, и сохрани ю от всякаго прилога и навета вражия, якоже древле сохранила еси твоим явлением целу и неврежденну от лютаго нашествия Агарянскаго, да выну воспевается и славится в ней пресвятое имя Отца и Сына Святаго Духа, и твое преславное успение, во веки веков. Аминь.

 

Вторая

 

Царице наша преблагая, Владычице преблагословенная, надеждо наша Богородице! К тебе умиленно ныне притекаем, и сокрушенною душею и смиренным сердцем молим тя, всепетая, пред пречистым твоим образом: помяни щедроты твоя древния, яже от тебе зде бывшия, и якоже иногда явилася еси на скале Почаевстей, в столпе огненнем, от камене цельбоносную воду источающи, сице и ныне предстани нам, Мати многомощная, и теплотою Богоматерния любве твоея согрей сердца наша окамененная, слезы любве и покаяния нераскаяннаго от очей наших исторгающи. Ты бо едина еси заступница наша Богодарованная: тя убо молим, избави от всех бед, от всякия напасти, болезни и скорби, рабы твоя, предстательством великаго о нас ходатая и молитвенника твоего, всеблаженнаго отца нашего Иова, угодника твоего Почаевскаго, егоже молитве яве внимала еси на воздусе иногда, егда всеславным и страшным явлением твоим избавила еси обитель твою от нашествия и обложения Агарянскаго. Изряднее же, о всемилостивая и премилостивая Царице небесе и земли, ходатайством твоим помилуй благочестивейшаго, самодержавнейшаго, великаго государя нашего, императора Николая Александровича всея России, и весь царствующий дом, палату и все Христолюбивое воинство его. Призри благосердием, всепетая, призрением милостиваго твоего заступления и на все царство и страну нашу, и на вся люди твоя излей богатыя твоя милости: разсеянныя собери, неверныя же и иноверныя, во странах наших, на путь истинный настави, отпадшия от благочестивыя отеческия веры паки возврати и сопричти их святей твоей православней и католичестей Церкви: в семействах наших мир утверди, старость поддержи, юныя настави, младенцы воспитай, сирыя и вдовицы заступи, плененныя свободи, болящия уврачуй, на судищи и в темницах, и в заточениих, и в горьких работах сущих помяни, ограждающи ны выну, посещающи и утешающи токами чудес и знамений многоразличных яже присно изливавши всем от святыя иконы твоея цельбоносныя. Даруй, всеблагая, земли плодородие, воздуха благорастворение и вся, яже на пользу нашу дары благовременныя и благопотребныя, молитвами избранных угодников твоих, благодатный твой лик на святей иконе твоей окружающих: Плип богоглаголиваго, святаго архидиакона Стефана первострадальнаго, преподобнаго Аврамия всеблаженнаго, и богомужнаго Мины мученика многоименитаго, и с ними купно святых и праведных жен: Параскевы прехвальныя, Ирины преблаженныя и святыя Екатерины великомученицы многострадальныя, и всех святых. Егда же приспеет нашe от жития сего отшествие и к вечности преселение, сице предстани нам, преблагословенная, якоже иногда благопоспешила еси обители твоей во спасение во время брани Збаражской, и твоим теплым ходатайством даруй нам христианскую кончину живота нашего безболезненну, непостыдно, мирну и Святых Таин причастну: да якоже в сей жизни, сице в будущем веце сподобимся вси, молитвами твоими, безконечныя небесныя жизни во царствии возлюбленнаго Сына твоего, Господа Бога и Спаса нашего Иисуса Христа, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, во веки веков. Аминь.

 

Третья

 

О Пресвятая дево, Владычице Богородице! Благодарю тя от всего сердца моего, яко сподобила мя еси грешнаго и недостоинаго раба твоего предстати зде и покланятися на святей горе твоей. О, коликих благ удостоихся тако многогрешный аз милосердием твоим. Вижду, Пречистая, и ужасаюся, и истаевает дух мой, зря во очию многоцелебный сей источник благодати твоея, его же издревле во следе святыя стопы твоея неизреченно явила еси, и всеблагоговейно покланялся на месте, идеже стоясте Девичестии нозе твои, молю тя, благословенная надеждо и спасение душ и телес наших: омый мя цельбоносною водою твоею от всякия скверны плоти и духа, утоли благодатными струями твоими вся страсти моя сердечныя, уврачуй каплями от приснотекущаго источника твоего вся недуги моя телесныя, да, тобою наставляемый, врачуемый и избавляемый, воспеваю тебе всеусердно: Радуйся, источниче радости непрестаемыя: радуйся, точе доброты неизреченныя. Радуйся, вожделений нечистых потопление: радуйся скверн всяких измовение. Радуйся, струе световиднейшая во здравие верным от горы приосененныя чащи благодать исцелений подавающая: радуйся, poco небесная свыше токи премудрости жаждущим истиннаго познания ниспосылающая. Радуйся, похвало Почаевская, спаси ны, молящияся тебе, надеждо нашa и утешение. Аминь.

 

Четвертая

 

К тебе, о Богомати, молитвенно притекаем мы грешнии, чудеса твоя во святей лавре почаевстей явленная поминающе, и о своих сокрушающеся прегрешниих. Вемы, Владычице, вемы, яко не подобаше нам грешным чесого просити, токмо, о еже праведному судии беззакония нашa оставити нам. Вся бо, нами в житии претерпенная, скорби же и нужды и болезни, яко плоды падений наших прозябоша нам, Богу сия на исправление нашe попущающу. Темже вся сия истиною и судом своим наведе Господь на грешныя рабы своя, иже в печалех своих к заступлению твоему, пречистая, притекоша, и во умилении сердец к тебе взывают сице: грехов и беззаконий наших, благая, не помяни, но паче всечестныя руце твоя воздвигши, к Сыну твоему и Богу предстани, да люте содеянная нам отпустит нам, да за премногия неисполненныя обещания нашa. Лица своего от рабов своих не отвратит, да благодати своея, спасению нашему пособствующия от душ наших не отимет. Ей, Владычице, буди спасению нашему ходатаица и малодушия нашего не возгнушавшися, призри на стенания наша, яже в бедах и скорбех наших пред чудотворным твоим образом возносим. Просвети умиленными помыслы умы нашя, веру нашу укрепи, надежду утверди, любве сладчайший дар сподоби нам прияти. Сими убо, пречистая, дарованьми, а не болезньми и скорбьми живот наш ко спасению да возводится, но от уныния и отчаяния души нашя ограждающи, избави нас маломощных от находящих на ны бед и нужд, и клеветы человеческия и болезней нестерпимых. Даруй мир и благоустроение жительству христианскому предстательством твоим, Владычице, укрепи скипетр благовернаго царя нашего, твоему заступлению верующаго, утверди православную веру в стране нашей и во всем мире. Церковь апостольскую и соборную умалению не предаждь, уставы святых отец на веки непоколебимы сохрани и всех к тебе притекающих от рова погибельнаго спаси. Еще же и ересию прельщенных братий наших или веру спасительную в греховных страстех погубивших паки ко истинней вере и покаянию приведи, да вкупе с нами твоему чудотворному образу поклоняющеся твое предстательство исповедят. Сподоби убо нас, пресвятая госпоже Богородице, еще в животе сем победу истины твоим заступлением узрети, сподоби нас благодатную радость прежде кончины нашея восприяти якоже древле насельники почаевстии твоим явлением победители и просветители агарян показала еси, да вси мы благодарным сердцем, вкупе со ангелы и пророки и апостолы и со всеми святыми твое милосердие прославляюще, воздадим славу, честь и поклонение в Троице певаемому Богу Отцу и Сыну, и Святому Духу, во веки веков. Аминь.

 

18 Сентября, в день иконы, именуемой «Целительница» (в IV веке – в Грузии, в XVIII веке – в России)

 

Молитву см. в разделе «О помощи при родах, о кормлении молоком», с. 561.

 

1 Октября, в Покров Пресвятыя Богородицы (в начале X века)

 

 

Молитва первая

 

О, пресвятая Дево, Мати Господа вышних сил, небесе и земли Царице, града и страны нашея всемощная Заступнице! Приими хвалебноблагодарственное пение сие от нас, недостойных раб твоих, и вознеси молитвы наша ко престолу Бога Сына твоего, да милостив будет неправдам нашим, и пробавит благодать Свою чтущим всечестное имя твое и с верою и любовию покланяющимся чудотворному образу твоему. Несмы бо достойни от Него помиловани быти, аще не ты умилостивиши Его о нас, Владычице, яко вся тебе от Него возможна суть. Сего ради к тебе прибегаем, яко к несомненней и скорей заступнице нашей: услыши нас, молящихся тебе, осени нас вседержавным покровом твоим, и испроси у Бога Сына твоего: пастырем нашим ревность и бдение о душах, градоправителем мудрость и силу, судиям правду и нелицеприятие, наставником разум и смиренномудрие, супругом любовь и согласие, чадом послушание, обидимым терпение, обидящим страх Божий, скорбящим благодушие, радующимся воздержание, всем же нам дух разума и благочестия, дух милосердия и кротости, дух чистоты и правды. Ей, Госпоже, пресвятая, умилосердися на немощныя люди твоя: разсеянныя собери, заблуждшия на путь правый настави, старость поддержи, юныя уцеломудри, младенцы воспитай, и призри на всех нас призрением милостиваго твоего заступления, воздвигни нас из глубины греховныя и просвети сердечныя очи нашa ко зрению спасения, милостива нам буди зде и тамо, в стране земнаго пришельствия и на страшнем суде Сына твоего: преставльшияся же в вере и покаянии от жития сего отцы и братию нашу в вечней жизни со Ангелы и со всеми святыми жити сотвори. Ты бо еси, Госпоже, слава небесных и упование земных, ты по Бозе наша надежда и заступница всех, притекающих к тебе с верою. К тебе убо молимся, и тебе, яко всемогущей помощнице, сами себе и друг друга и весь живот наш предаем, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

 

Доверь свою работу ✍️ кандидату наук!
Поможем с курсовой, контрольной, дипломной, рефератом, отчетом по практике, научно-исследовательской и любой другой работой




©2015-2023 megapredmet.ru Все права принадлежат авторам размещенных материалов. Обратная связь...